PERNIAGAAN KATERING & RESTOREN

RESEPI: SUP ABC MASAKAN ‘ALA CINA:

Posted on: Mei 12, 2014


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bahan Diperlukan:
– 1 batang karot sederhana besar – potong dadu.
– 2 biji kentang dikupas dan dipotong dadu,
– 1 biji tomato dibelah 6 keping.
– 100 gm daging ayam tanpa tulang dipotong kiub dan di gaul (seasoned) dengan sedikit kicap cair, tepung jagung dan serbuk lada hitam.
– 1 biji bawang labu sederhana besar dipoting kiub besar sedikit.
– 1 pokok kecil daun bawang dihiris halus.
– Garam dan gula secukup rasa.

Cara Penyediaan:
1. Panas air dalam 1 liter , masukkan kentang diikuti karot dan bawang.
2. Masuk daging ayam yang telah seasoned. Bila gak kentang sudah masak, masukkan tomato.
3. Reneh selama 30 minit. Masukkan garam dan 1/2 sudu kecil gula pasir.
4. Hidangkan dengan panas-panas dengan taburkan sedikit bawang goreng dan daun bawang yang telah hiris halus.Selamat mencuba.

Label:

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog ini adalah catatan pengalaman dalam bidang Restoren, Katering dan Kantin Perusahaan. Tujuan blog ini adalah membantu para usahawan Melayu yang sedang atau pun berminat dalam perniagaan ini.

Kategori

Top Rated

Blog Stats

  • 5,463,213 hits
Mei 2014
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kemaskini Twitter

Error: Please make sure the Twitter account is public.

%d bloggers like this: