PERNIAGAAN KATERING & RESTOREN

KEBAIKAN “KARI” UNTUK KESIHATAN.

Posted on: Disember 1, 2014


KEBAIKAN KARI UNTUK KESIHATAN

KEBAIKAN KARI UNTUK KESIHATAN

Hari ini makan tengah hari menu utama Kari ayam, ikan curut goreng bersambal belacan Indonesia / sambal pedas..dan tinggal acar limau nipis mamak ori..hehehe!. Semalam baca sebuah atikal mengenai kari ini, KARI TAJAMKAN FIKIRAN,”bagi mereka yg banyak makan kari sebelum ini memang bertuah kerana terbaru, ia mendapati boleh menajamkan fikiran terutamanya kepada golongan berusia.Rempah seperti ketumbar dan kunyit dipercayai bersifat antioksidan dan anti radang. Obat anti radang mampu menghalang penyakit alzheimer dan melindungi kesan sakit perut, hati, paru-paru, buah pinggang bagi mereka yg berusia. Penyakit ini kurang dikalangan warga Negara India yg berusia berbanding dgn warga berusia dari Amerika.

Advertisements
Label:

2 Respons to "KEBAIKAN “KARI” UNTUK KESIHATAN."

tq atas maklumat yang berharga nie……

kari yg sedapp mesti cuba

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog ini adalah catatan pengalaman dalam bidang Restoren, Katering dan Kantin Perusahaan. Tujuan blog ini adalah membantu para usahawan Melayu yang sedang atau pun berminat dalam perniagaan ini.

Kategori

Top Rated

Archives

Blog Stats

  • 6,186,181 hits
Disember 2014
I S R K J S A
« Nov   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kemaskini Twitter

Error: Please make sure the Twitter account is public.

%d bloggers like this: