KEBAIKAN “KARI” UNTUK KESIHATAN.
Posted Disember 1, 2014
on:- Dalam: Kesihatan
- 2 Comments
Hari ini makan tengah hari menu utama Kari ayam, ikan curut goreng bersambal belacan Indonesia / sambal pedas..dan tinggal acar limau nipis mamak ori..hehehe!. Semalam baca sebuah atikal mengenai kari ini, KARI TAJAMKAN FIKIRAN,”bagi mereka yg banyak makan kari sebelum ini memang bertuah kerana terbaru, ia mendapati boleh menajamkan fikiran terutamanya kepada golongan berusia.Rempah seperti ketumbar dan kunyit dipercayai bersifat antioksidan dan anti radang. Obat anti radang mampu menghalang penyakit alzheimer dan melindungi kesan sakit perut, hati, paru-paru, buah pinggang bagi mereka yg berusia. Penyakit ini kurang dikalangan warga Negara India yg berusia berbanding dgn warga berusia dari Amerika.
2 Respons kepada "KEBAIKAN “KARI” UNTUK KESIHATAN."

kari yg sedapp mesti cuba

1 | Marzina Ali
Disember 5, 2014 pada 1:26 am
tq atas maklumat yang berharga nie……